Välbesökt upptaktsmöte för FK Aros

Foto: Lars Hedberg

Det blev ett ganska välbesökt möte när Fotoklubben Aros startade upp i Växhuset för hösten. Pandemin har gjort att våra klubbmöten fått ställas in under lång tid så det var verkligen trevligt att kunna träffas igen, även om det är under begränsningar än så länge.

Ordförande Lars Lundkvist berättade om klubbens planer för hösten; kursverksamheten ska återupptas, utställningar planeras, aktiviteter på våra klubbmöten ska utvecklas och en del annat.

Kvällens gäst, Stefan Mann från Olympus, berättade om företagets historia och bakgrund. Designern Yoshihisa_Maitani var mannen bakom kameraproduktionen där ambitionen hela tiden har varit att erbjuda användarvänliga och lätta kameror. En milstolpe var den analoga halvformataren Olympus PEN som senare ledde fram till dagens digitala micro 4/3 kameror. Stefan berättade även om företagets framtidsvisioner och om vilken målgrupp man vänder sig till, nämligen fotografer som prioriterar lätt utrustning för exempelvis naturfoto, macro etc. En rejäl uppsättning objektiv och kameror fanns att beskåda och känna på.

Månadsävlingen kommer att redovisas på nästa klubbmöte i klubblokalen den 16 september.