Rekorddeltagande när Peter Fallberg besökte FK Aros

Naturfotografen Peter Fallberg berättar för intresserade FK Arosmedlemmar om sitt sätt att fotografera med tilt/shift objektiv. Foto Rolf Karlsson

Det blev rekorddeltagande på torsdagskvällen den 27 april när naturfotografen Peter Fallberg, Örebro, besökte FK Aros. Hela 34 deltagare hade mött upp för att höra Peter berätta om sitt sätt att fotografera natur och landskap. Hans föredrag gav oss nya infallsvinklar till vårt fotograferande. Vi fick tips om sätt att se landskapet, om hur man finner vinklar och motiv. Hur man kan tänka för att skapa intressanta landskapsbilder med förgrund, mellanområde och bakgrund, balans och färgkombinationer. Med tilt/shiftoptik på sin mellanformatskamera skapar han spännande bilder som inte går att skapa med vanliga linser.

De flesta av oss har nog inte varit i kontakt med tilt/shiftoptik tidigare, men man kunde se en och annan medlem som googlade efter mer information och aktuella priser. T/S optik levereras av alla de stora kameramärkena men även fristående tillverkare. Här en infofilm från Canon som visar lite av möjligheterna med t/s optik.

Knutshöjdsmossen, Kindla. Foto Peter Fallberg

Foto Rolf Karlsson

Foto Rolf Karlsson