Klubbmästare 2022 – Kjell Westberg

Klubbmästare Kjell Westberg, i mitten, gratuleras av tävlingsledare Bengt Johannesson och ordförande Lasse Lundkvist. Foto Rolf Karlsson

Vi säger stort grattis till Kjell Westberg – Klubbmästare i fotoklubben Aros 2022.

Klass/temavinnare var Lars Hedberg, Svartvitt, Kjell Westberg, Rött. Stefan Nilsson, Grodperspektiv. Bästa placeringar totalt i alla teman hade Kjell Westberg och han tog därigenom hem mästartiteln. Totalt deltog åtta fotografer i klubbmästerskapet som bedömdes av fotoklubben Zoom, Odensbacken.

Nedan ses hedersomnämnda bilder, kategorivinnare, och klubbmästarens bilder.

Hedersomnämnande

I instruktionerna till FK Zoom, om bedömning av våra KM-bilder, stod det, att de tre bästa bilderna i varje kategori (Svart/vitt, Rött och Grodperspektiv) skulle kommenteras. De deltagande fotograferna tävlade med två bilder i varje kategori. Den fotograf som fick lägsta sammanlagda placeringsiffra med sina två bilder, vann kategorin. Men det var inte säkert att kategorins bästa bild, var en av de två som vann kategorin. Därför införde vi begreppet ”Hedersomnämnande” för den fotograf som hade tagit kategorins bästa bild men inte vunnit kategorin. Detta inträffade för två fotografer, nämligen Christina Norberg Jansson i den svart/vita kategorin och Kjell Jonson i kategori Rött. Här är juryns motiveringar: En fest fångad i silhuett med bra kontrast mellan mörkt och ljust. Roligt att alla personer tittar åt olika håll och gör olika saker, det skapar mer spänning i bilden än vad det hade varit annars. Inramningseffekten känns genomtänkt och har en öppning åt det hållet där personen i bakgrunden är på väg.”Denna bild blev en favorit bland oss. Den vita bakgrunden framhäver det röda äpplet fint. Skärpan sitter bra på äpplet. Ibland så behövs det inte mer i en bild. Vågad placering av objektet som lyckades.”

Årets årsmöte avhandlades traditionsenligt. Björn Qvarfort valdes till ordförande för årsmötesförhandlingarna. Klubbstyrelsen består för verksamhetsåret 2023 av ordförande Lars Lundkvist och övriga styrelsemedlemmar är Stefan Nilsson, Stefan Lindgren, Björn Qvarfort, Annette Sjölund, Bengt Johannesson och Rolf Karlsson.  

Årsmötet hölls i Culturen och klubben bjöd på fika med smörgås. 38 personer hade mött upp. Vi är nu 68 medlemmar i FK Aros.

Deltagarna samlas inför årsmöte i FK Aros. Foto Lars Hedberg

Årsmötesförhandlingar pågår. Foto Lars Hedberg