Inspirerande fotokväll med TT:s fotograf

Fredrik Sandberg gästade FK Aros på torsdagskvällen. Lars Lundkvist, ordförande i FK Aros, träffade Fredrik av en tillfällighet på en Gotlandsfärja i somras och bjöd in honom till klubben. Foto: Rolf Karlsson

Fredrik Sandberg, fotograf på TT Nyhetsbyrån, gästade FK Aros julmöte på torsdagen. TT Nyhetsbyrån, som tidigare hette Tidningarnas Telegrambyrå, servar i stort sett alla svenska dagstidningar med material, och därtill säljs text och bilder till mediaköpare över hela världen. Fredrik berättade om sitt yrke på ett mycket inspirerande och engagerande sätt. Vi fick se bilder av alla tänkbara genrer; politik, sport, dramatiska händelser, feature, musik, porträtt m.m.
Att vara fotograf på en bildbyrå ställer krav på mångsidighet, snabbhet, skicklighet, öga för nyheter och i många fall fantasi och därtill förmåga att berätta med bilder – och vi kan nog alla intyga att Fredrik Sandberg besitter allt det och mer därtill. Att vänta på det rätta ögonblicket kan vara tålamodsprövande, men att det kan ge bra utdelning i form av unika bilder fick vi flera fina exempel på.
Han delgav oss även goda råd, både om teknik och om hur man kan tänka och agera som fotograf. En mycket givande kväll för alla oss 38 medlemmar som deltog – stort tack, Fredrik! Nedan ses några av Fredriks bilder som han välvilligt låter oss publicera.


AKTUELLT I FK AROS

Lars Lundkvist berättade att klubben tittar på en alternativ lokal i Växhuset eftersom vi börjar bli trångbodda i nuvarande lokal – allt fler medlemmar besöker våra möten och det är mycket positivt!
Lars Bruno Eklund är nu klubbmästare och Rolf Karlsson är webbansvarig.
En programgrupp har skapats för att planera kommande mötesinnehåll. Den består av Thomas Fredriksson, Karl Klockar och Per Fridh.

ARNE VAUHKOLA KM-MÄSTARE I TEMA GRAFFITI

Resultat av KM:
1. Arne Vauhkola, bild nr 19 ”Graffiti i Tel Aviv”, 43 poäng
2. Birgitta Johannesson, bild nr 21 ”Fisk”, 27 poäng, Anders Olsson, bild nr 17 ”Graffiti homestyling”, 27 poäng
4. Lars-Bruno Eklund, bild nr 3 ”Kantabrien, Spanien”, 22 poäng, Karl Klockar, bild nr 4 ”Graffitikonst”, 22 poäng.
Det blev samma antal röster och därmed delade platser på 2:a respektive 4:e plats.