Nya KM-regler och flera bildvisningar på årets första klubbmöte

Det blir helt nya regler för årets Klubbmästerskap i Fotoklubben Aros. Det avslöjade klubbens tävlingsledare Bengt Johannesson på klubbmötet den 16 januari. Klubbens populära månadstävlingar ska, med början i februari, ligga till grund för slutresultatet som avgörs i december 2020. Detaljer kommer att finnas här på hemsidan inom kort. Håll dig uppdaterad genom att kolla hemsidan ofta!

Klubbmötet fylldes i övrigt av bildvisningar. Thomas Fredriksson inledde med ett bildprogram från en resa till Lissabon sommaren 2019. Vi fick se många fina bilder och intressanta berättelser.

Björn Qvarfort visade ett antal mer eller mindre lyckade bilder från Nya Zeeland. Med mycket humor i berättandet och glada miner från åhörarna visade Björn påfåglar, strutsar, giraffer och andra som ställde till det för fotografen som önskade bra bilder. Som tur var rätade det upp sig och Björn fick till slut riktigt fina bilder!

Annette Sjölund visade bilder från en resa till Ecuador. Kolibrier var ett av favoritmotiven, men även t.ex. dödskalleapor och kajmaner.

Arne Vauhkola visade en film från en resa till Rom med både  rörliga sekvenser, stillbilder och musik.

  • Stefan Nilsson tipsade om metoder för att framhäva sitt motiv. Med ett antal bildexempel visade han hur man med kort skärpedjup, kontrastfärger, inramning, vinjettering, m.m. kan tydliggöra sitt bildbudskap.
  • Lars Lundkvist, ordförande, gav oss aktuell information om bl.a. lokaler som vi erbjudits i Växhuset. Årsmötet i februari kommer att hållas där.
  • Bengt Johannesson meddelade att en fotoresa planeras till Rondane nationalpark i närheten av Gudbrandsdalen i Norge. Resan sker i juni. Några platser finns fortfarande kvar, kontakta Bengt Johannesson för mer information.

/rolf karlsson Foto: Lars Lundkvist