FK Arosmedlemmar på Stockholmsbesök

Som avslutning på grundkursen i fotografi, är det tradition att göra ett endags Stockholmsbesök med kursdeltagarna och andra klubbmedlemmar. Måndagen den 9 maj var det 10 fotografer som hade anmält sig till resan, och efter ankomsten till Stockholms Central på förmiddagen, startades promenaden mot Fotografiska Museet.
På vägen dit gjordes kortare uppehåll, då någon hade hittat något värt att föreviga. Ett tema för dagen var ”tappade föremål”, och sådana hittades här och var. När sällskapet kom till Stortorget, intogs fika på Stockholms Stadsmissions café. Därefter fortsattes promenaden till Slussen och Restaurang ”Blå Dörren” för lunch. Nästa anhalt var huvudmålet ”Fotografiska”. Där tillbringades en längre stund, och de utställda verken skärskådades. Det blev en avstickare till Djurgården och besök i Liljevalchs nya byggnad. Huvuddelen av huset upptogs av en utställning av konstnären Harald Lyths verk. Den gamla byggnaden var stängd för omhängning.
Det var en lyckad dag med sol och värme, och troligen bestående intryck av både fotografisk och målad konst. Recension av museibesöken får de enskilda deltagarna lämna.

Text: Bengt Johannesson