FK Aros besökte Lindesberg, Stripa och Frövi

Ett antal medlemmar från FK Aros besökte under ledning av Rolf Karlsson Lindesberg, Stripa Gruva och Frövi Pappersbruksmuseum lördagen den 5 mars. Under helgen 5-6 mars arrangerades kulturevenemanget Vinterspår med närmare 150 utställare. Vi besökte Lindesbergs Fotoklubbs bildspelsvisning i Lindesbergs biograf. Klubbens ordförande, Anders Lindgren, berättade om hur de skapar bildspelen och visade oss runt i teknikrummet med biografens stora projektor och ljudsystem. Det är mäktigt att se sina bilder på en stor biografduk. Eventuellt kan vi göra något liknade i Västerås.

Efter en gofika besökte vi Lindesbergs Hembygdsförening och den fina modell som de byggt av Lindesberg stad, som den såg ut på 1920-talet. Ett imponerande projekt!

Sedan gick färden vidare till Stripa Gruva med sitt bryggeri och gruvmiljö som numera är industriminne. På hemvägen besökte vi Papperbruksmuseet i Frövi, Sveriges enda. Det ligger i anslutning till Billerud-Korsnäs Frövi, världsledande tillverkare av vätskekartong. Denna dag pågick utställningar av allehanda slag i museet, och även musikframträdanden.

Vi hade en trevlig dag tillsammans med många nya upplevelser. Fler bilder tillkommer efterhand.