”En bra bild”-deltagare kollade på bra bilder

Fortsättningskursen i Fotografi/En Bra Bild var i Stockholm 10 maj som avslutning på kursen. En härlig dag, inte minst vädermässigt med 20 graders solsken.
Vi tog tåget från Västerås till Stockholm och promenerade först till Kungsträdgården via Tändstickspalatset där vi såg Ivar Kreugers huvudkontor och en massa vackra Millestatyer. I Kungsan var körsbärsblomningen rätt slut, så vandringen gick vidare till och genom Gamla Stan och upp till Slussen och fram till Mariatorget. I det gamla Tvålpalatset finns numera galleriet Picture This som vi såg, och vi imponerades av kvalitén på både gallerilokalerna och fotokonsten. Nu gick vi tillbaka mot Slussen och lunchade på anrika Blå Dörren, mycket god stämning och bra mat. Galleri Kontrast ligger runt hörnet och vi besåg Nordens Fotoskolas vårutställning på temat Vardag. För att utnyttja denna fantastiska dag tog vi sjövägen med Djurgårdsfärjan till Djurgården och sedan bussen till Segels Torg och Kulturhuset där en fin utställning med Frida Kahlos fotografier visas.

Efter en avrundande fika/öl var det dags får tågresan tillbaka till Västerås, alla nöjda, glada och lite mättade av intrycken.

Hälsningar//Stefan