Bilder på webben och besöksrekord på klubbmötet

Vinnare januari 2020. Foto: Carl-Axel Svensson

Det blev besöksrekord i klubblokalen på Fk Aros medlemsmöte torsdag 30 januari med hela 32 deltagare!
Rolf Karlsson, klubbens webbansvarige sedan ett par månader, berättade om hemsidan och dess funktioner. Det blev även en del om bildhantering och vad man bör tänka på vid publicering av bilder på webben. Han visade exempel på hur bildupplösning hanteras i webbläsare, vikten av att bädda in färgprofilen sRGB i webbilder, och vad som kan hända om färgprofil saknas. Även hur olika grader av jpg-komprimering kan förändra en bild illustrerades.

Bengt Johannesson redogjorde för de nya KM-reglerna som börjar tillämpas vid första deltävlingen i februari. Bengt visade även bilder på fotograferande fotografer som han fångat vid olika utfärder med FK Aros.

Ordförande Lars Lundkvist gav oss aktuell information om bl.a. Naturfotodagen den 15 februari på Aros Congress Center och klubbens utställning där. Lars visade även ett uppskattat Lightroomtips, en programpunkt som vi hoppas blir återkommande.

Månadstävlingen med tema ”Vatten i alla former” vanns av Carl-Axel Svensson. Vinnarbilden visar vatten i dess tre olika naturliga former; som gas (molnen), vätska (havsvattnet) och fast form (isflaken) vilket Carl-Axel noterade. På andraplats kom Karin Svensson och på tredje plats Lars Hedberg. I tävlingen deltog 44 bilder.