AKTIVITETER

Klubben har flera aktiviteter under ett verksamhetsår som Kursverksamhet, Tävlingar och Utställningar

Aktiviteter under 2018
Hovra med musen över bilderna för att se texten.

Fotoresa – maj, juni 2019
FKAros medlemmar reste i juni månad till Åland 2017 och Öland 2018. Det har nu givit mersmak och vi tycker det vore trevligt att fortsätta med fotoresorna. Vi talade om Österlen och Prag, men det finns ju massor av andra intressanta platser. Kom gärna med förslag till Terese Tillenius eller Lars-Bruno.

Bengt Johannesson visade hur man panorerar. På FKAros medlemsmöte den 25:e oktober visade Bengt hur han tagit bilder av motorcyklar med olika tidsinställningar på kameran. Bengt fotograferar från samma plats på ”kurvans insida”. Lägg märke till rörelseupplevelsen, ekrar och bakgrund. Njut av hans fina bildsvit.

FKAros Höstsalong 2018 arrangeras mellan 2:a till och med 27:e november på CuLTUREN  i Västerås. Läs även utställningar.

Kvälls- /Nattfoto den 4 oktober 2018. Några av klubbens medlemmar trotsade regnet och samlades vid skrapan. Sören, Lasse-L, Terese, Arino och Lars-B tog oss ner till Lillå-uddens röda klaffbro och fotade. Vädret var ju inte det bästa så vi åkte snart upp till Kalle på Spången och hade en jättetrevlig fortsättning på kvällen.

Utställning Kulturnatten 2018-09-15 på CuLTUREN. FKAros bilder visas mellan den 11:e och 16:e september på CuLTUREN  i Västerås.

FK Aros Klubbmästerskap hösten 2018
Alla medlemmar inbjuds till mästerskapet som går i tre etapper med tre olika teman. Teman är:  Street, Speglingar, Kvälls- och Nattfoto. Se även TÄVLINGAR

Grundkurs i fotografi
Ny kurs i ”konsten att fotografera” börjar i höst. Läs mer om kursen.

Fotoresa till Öland 7:e – 11:e juni
FKAros resa till Åland i juni 2017 gav mersmak. Kontakt togs under våren 2017 med Ölands Fotoklubb. Terese och Hans Larsson från den lokala Fotoklubben höll kontakt med varandra och arbetade fram förslag på boende och lämpliga platser att besöka. Vi som åkte var Terese, Karina, Björn, Birgitta, Bengt och Lars-B.
Efter några soliga och fina dagar på Öland konstaterar vi att att tre dagar är alldeles för kort tid för att se allt på den långsmala, intressanta och vackra ön. Ett varmt tack för alla tips till Hans och Björn från Ölands Fotoklubb.

Naturfotodagen den 4:e april
Wild Nature fotoresor, Fotosidan.se och Fotografiska Museet är stolta att kunna presentera en heldag med inspirerande föreläsningar med några av Sveriges kunnigaste naturfotografer. Lördagen den 7 april startar vi föreläsningsprogrammet kl. 9 och håller på fram till klockan 15

Föredrag och temakvällar
Mötesdagarna i klubblokalen kommer förutom trevlig samvaro med bildvisning även innehålla, olika teman eller föredrag. T.ex. ”skärpa och sånt” torsdagen den 1:a februari. Föredrag av Helene Karlsson den 15:e februari. Se kalendern.

 

Aktiviteter under 2017

Fotopromenad 7 oktober, Studio 021
Det är dags igen för en fotopromenad eller World Wide Photo Walk. På samma dag går människor över hela världen i promenader och pratar och tar bilder. Deltagare har en chans att vinna fina priser om man laddar upp en bild efter promenaden. Vi samlas vid Vattentornet, Skallberget. Lördag 7/10 kl 10-12  Läs mer om fotopromenaden.

FK Aros Klubbmästerskap hösten 2017
Alla medlemmar inbjuds till mästerskapet som går i tre etapper med tre olika teman. Bilder i färg eller svartvitt. Teman är: NATUR, ACTION och PORTRÄTT. Se även TÄVLINGAR

Inbjudan till kvällsfoto den 17/10 -2017. Kl.17.30 samlas vi vid fontänen på Sigmatorget. Ca:20.00 tar vi oss till Kalle på Spången för att intaga en kaffe med tillbehör!
Välkomna önskar Stefan Nilsson och Lars Lundkvist

Resa till Åland 2:a – 6:e juni
Sju glada och entusiastiska klubbmedlemmar besökte Åland den 2:a till den 6:e juni.
Den 2:a juni guidade Niclas Nordlund oss på kvällen vid de vackra båthusen och stranden vid Käringsund Camping. Fint väder och vacker solnedgång.
Den 3:e juni åkte vi med ”Les Boats” och kapten Les till Kobba Klintar, en timmes båtresa SV från Mariehamn. En mäktig solkorona visar sig på vägen dit.
Den 4:e for vi till Ålands fotografiska museum i Pålsböle. Olle Strömberg på museet berättade nog allt värt att veta om kameror, film och dess historia.

Den 5:e Bilfärd och besök av nordligaste delarna av Åland. Niclas visar området runt hotell Havsvidden och de vackra uddarna vid Öra, alldeles norr om Öraträsk. Området på små grusvägar är lite krångligt att åka till men kan lätt hittas på Google maps.
20170614 larsbruno