AKTIVITETER

Klubben har flera aktiviteter under ett verksamhetsår som Kursverksamhet, Tävlingar och Utställningar

Aktiviteter under 2018

Grundkurs i fotografi
Ny kurs i ”konsten att fotografera” börjar i höst. Läs mer om kursen.

Fotoresa till Öland 7:e – 11:e juni
FKAros resa till Åland i juni 2017 gav mersmak. Kontakt togs under våren 2017 med Ölands Fotoklubb. Terese och Hans Larsson från den lokala Fotoklubben höll kontakt med varandra och arbetade fram förslag på boende och lämpliga platser att besöka. Vi som åkte var Terese, Karina, Björn, Birgitta, Bengt och Lars-B.
Efter några soliga och fina dagar på Öland konstaterar vi att att tre dagar är alldeles för kort tid för att se allt på den långsmala, intressanta och vackra ön. Ett varmt tack för alla tips till Hans och Björn från Ölands Fotoklubb.

Naturfotodagen den 4:e april
Wild Nature fotoresor, Fotosidan.se och Fotografiska Museet är stolta att kunna presentera en heldag med inspirerande föreläsningar med några av Sveriges kunnigaste naturfotografer. Lördagen den 7 april startar vi föreläsningsprogrammet kl. 9 och håller på fram till klockan 15

Föredrag och temakvällar
Mötesdagarna i klubblokalen kommer förutom trevlig samvaro med bildvisning även innehålla, olika teman eller föredrag. T.ex. ”skärpa och sånt” torsdagen den 1:a februari. Föredrag av Helene Karlsson den 15:e februari. Se kalendern.

 

Aktiviteter under 2017

Fotopromenad 7 oktober, Studio 021
Det är dags igen för en fotopromenad eller World Wide Photo Walk. På samma dag går människor över hela världen i promenader och pratar och tar bilder. Deltagare har en chans att vinna fina priser om man laddar upp en bild efter promenaden. Vi samlas vid Vattentornet, Skallberget. Lördag 7/10 kl 10-12  Läs mer om fotopromenaden.

FK Aros Klubbmästerskap hösten 2017
Alla medlemmar inbjuds till mästerskapet som går i tre etapper med tre olika teman. Bilder i färg eller svartvitt. Teman är: NATUR, ACTION och PORTRÄTT. Se även TÄVLINGAR

Inbjudan till kvällsfoto den 17/10 -2017. Kl.17.30 samlas vi vid fontänen på Sigmatorget. Ca:20.00 tar vi oss till Kalle på Spången för att intaga en kaffe med tillbehör!
Välkomna önskar Stefan Nilsson och Lars Lundkvist

Resa till Åland 2:a – 6:e juni
Sju glada och entusiastiska klubbmedlemmar besökte Åland den 2:a till den 6:e juni.
Den 2:a juni guidade Niclas Nordlund oss på kvällen vid de vackra båthusen och stranden vid Käringsund Camping. Fint väder och vacker solnedgång.
Den 3:e juni åkte vi med ”Les Boats” och kapten Les till Kobba Klintar, en timmes båtresa SV från Mariehamn. En mäktig solkorona visar sig på vägen dit.
Den 4:e for vi till Ålands fotografiska museum i Pålsböle. Olle Strömberg på museet berättade nog allt värt att veta om kameror, film och dess historia.

Den 5:e Bilfärd och besök av nordligaste delarna av Åland. Niclas visar området runt hotell Havsvidden och de vackra uddarna vid Öra, alldeles norr om Öraträsk. Området på små grusvägar är lite krångligt att åka till men kan lätt hittas på Google maps.
20170614 larsbruno